Uusi lukioiden ja perusasteen OPS2016-opetussuunnitelma muuttaa opetuksen painopistettä tasapäistävästä pänttäämisestä yksilöllisten erojen huomioimiseen ja motivaation tukemiseen. Suomessa kehitetty uudenlainen SkillzzUp-arviointisovellus auttaa opiskelijoita tunnistamaan omat vahvuutensa, oppimaan tavoitteellisesti ja näkemään taitojensa edistymisen reaaliajassa.

Tamperelaisen opettajan kehittämä SkillzzUp on helppo ja nopea tapa arvioida ja seurata yksilöllistä oppimista reaaliajassa kaikilla kouluasteilla. Sovellus antaa opiskelijalle jatkuvaa palautetta edistymisestä ja näyttää yhdellä silmäyksellä, miten eri taidot kehittyvät. Tieto oppimisen etenemisestä näkyy reaaliajassa myös kotiin vanhemmille.

– Opiskelijat pääsevät asettamaan omat oppimistavoitteensa ja itsearvioimaan edistymistään opettajan rinnalla. Säännöllinen palaute kannustaa pitkäjänteiseen opiskeluun ja auttaa yhdistämään päivittäisen työskentelyn tulokset omien taitojen kehittymiseen. Arviointiperusteista tulee läpinäkyvää ja vaadittavista taidoista on helppo keskustella yhdessä opettajan kanssa, SkillzzUpin toimitusjohtaja Kimmo Kumpulainen kertoo.

Uuden opetussuunnitelman mukainen oppimiskäsitys korostaa oppimisen iloa ja motivaatiota, ongelmanratkaisutaitoja sekä opiskelijan omaa aktiivista roolia ja vastuullisuutta, joita on perinteisillä arviointimenetelmillä ja –työkaluilla ollut lähes mahdoton arvioida.

– SkillzzUp tekee arvioinnista helppoa ja yksilöllisen oppimisen näkyväksi. Sen avulla opettaja pystyy muutamalla klikkauksella arvioimaan ja antamaan henkilökohtaista palautetta taitojen kehittymistä isossakin ryhmässä. Visuaalisen käyttöliittymän ansiosta opiskelijoiden yksilölliset erot on helppo havaita ja huomioida opetuksessa.

Sovellusta kehittäessään Kumpulainen teki tiivistä yhteistyötä niin opettajien, opiskelijoiden kuin opetusalan vaikuttajien kanssa ja huomasi, miten erilaisia sovelluksia ollaan aidosti opittu hyödyntämään oppimisen tukena.

– Erityisen tärkeänä koen asenneilmaston ja opetuskäsityksen muuttumisen. Yksilöllinen opetus ja teknologian hyödyntäminen lähtee opettajista. Edelläkävijät tekevät jo valtakunnallista yhteistyötä ja pinnan alla muhii paljon hienoja ideoita. Väitän, että tällä osaamisella ja asenteella Suomi kasvattaa etumatkaansa koulutuksen kärkimaana, Kumpulainen summaa.

SkillzzUp-sovellus on saanut lupaavan vastaanoton ja on jo käytössä useissa koulussa ympäri Suomea. Tulevaisuudessa yritys tähtää myös kansainvälisille markkinoille. Ensimmäiset pilotit on vastikään saatu päätökseen Latinalaisessa Amerikassa ja neuvotteluja käydään parhaillaan mm. Lähi-idässä.

SkillzzUp-arvioinisovellus on esillä Educa-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 29.-30.1. (osasto 7g32).

Lisätietoja:
SkillzzUp Oy / toimitusjohtaja Kimmo Kumpulainen / p. 050 530 9028 / etunimi@skillzzup.com

__________________

SkillzzUp Oy on vuonna 2014 perustettu tamperelainen  opetusteknologia-alan yritys, joka on kehittänyt markkinoiden ensimmäisen sovelluksen yksilöllisen oppimisen tukemiseen ja reaaliaikaiseen arviointiin. Helppokäyttöinen SkillzzUp-sovellus on käytössä useissa edelläkävijäkouluissa eri puolilla Suomea. Lisäksi neuvotteluja käydään mm. Meksikon, Kanadan ja Yhdistyneiden Arabiemiraattien koulutusalan edustajien kanssa. www.skillzzup.com